SCHAGEN - Basisschool kinderen van groep 5 in gemeente Schagen krijgen elk een bessenstruik om zelf thuis of bij school verder te laten groeien.

De bessenstruiken horen bij het project ‘Schagen groeit door!’ Kinderen van groep 5 van vrijwel alle basisscholen in Schagen kregen deze week een bessenstruik mee. Om thuis verder te laten groeien, of bij school. Hiermee wil wethouder Sigge van der Veek zijn streven waarmaken om heel veel nieuwe bomen te planten in Schagen. “Als wij veel bomen planten, zorgen we voor een groene toekomst van Schagen. Daar hebben we zelf invloed op”, zegt de wethouder.

De Groenling, het centrum voor natuur- en milieueducatie werkt mee aan het project “Schagen groeit door”. De komende jaren worden in de gemeente Schagen duizenden bomen geplant. Voor de basisscholen zijn 800 bessenstruiken beschikbaar gesteld. Het zijn  zwarte, witte, rode bessen en frambozen. Ze zijn verdeeld over groep 5 van meerdere basisscholen.

Leerlingen in een samengestelde groep, b.v. 5/6, krijgen allen een struik. Eventueel kunnen ook struiken bij de school worden geplant. Dit deed wethouder Sigge van der Veek samen met de kinderen op vrijdag 21 april bij basisschool Sint Jan in Waarland. Hij plantte fruitbomen en sommige kinderen hun bessenstruik. Het zijn jonge struiken en ongeveer 40 cm hoog. Plant en verzorgingsadvies is meegeleverd.