SINT MAARTENSVLOTBRUG - Wildrijk is een bijzonder stukje bos bij Sint Maartensvlotbrug met veel kronkelige bomen. Een spannende plek om te wandelen, zeker in deze Nacht van de Vleermuis!


Vrijdagavond 26 augustus organiseert Landschap Noord-Holland een zoektocht naar verschillende soorten vleermuizen in dit gebied.
Om 20.00 geeft de bekende vleermuiskenner Jan Boshamer een presentatie en aansluitend vindt de excursie plaats.

Ervaren gids met batdetector

Vleermuizen zijn wonderlijke dieren. Het zijn de enige zoogdieren die vliegen. En als de andere dieren gaan slapen komen ze tevoorschijn om op jacht te gaan.
Je ziet ze razendsnel langs de boomtoppen door de lucht schieten op zoek naar insecten. In Wildrijk komen verschillende soorten voor.
Vleermuizen vliegen schijnbaar zonder geluid te maken, maar met de batdetector van de gids kunnen we ze toch te horen krijgen.
Iedere soort maakt een eigen geluid en zo komen we te weten welke soorten hier rondvliegen. Met wat geluk krijgen we ze te zien in het licht van de lamp van de gids.
Ook voor kinderen een hele leuke natuurervaring.

Wildrijk is een klein, maar bijzonder bos. Het is een overblijfsel van de eens zo bosrijke landgoederen in de Zijperpolder, eigendom van rijke kooplieden uit Amsterdam.
Veel bos is verdwenen, maar het Wildrijk is een van de laatst overgebleven bosjes. De vleermuis is een belangrijke bewoner van dit gebied.
Graag reserveren; ter plekke aansluiten is helaas niet mogelijk. Er is ook een Duitstalige gids aanwezig.

Wanneer:

vrijdagavond 26 augustus van 20:00 tot 23:30 uur

Vertrekpunt:

Ingang Wildrijk: tegenover parkeerterrein aan de Zeeweg; Sint Maartensvlotbrug

Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl