'T ZAND - Basisschool de Rank, uit Schagen, heeft woensdag 22 mei 2019 de Streetdancekampioenschappen gewonnen. De Streetdancekampioenschappen worden jaarlijks door Team Sportservice georganiseerd voor de bovenbouwgroepen van de basisscholen in Schagen en Hollands Kroon. Presentatrice, danseres en JOGG-ambassadeur Ingrid Jansen jureerde tijdens de finales.


De streetdancekampioenschappen werden gehouden in de Multitreffer in ’t Zand. Er deden dit jaar 24 groepen mee, waarvan er negen door mochten naar de finale.


Dance Stars
De Rank trad op in een groep van 11 meisjes, met de naam Dance Stars. Zij maakten deze naam meer dan waar. De Dance Stars van de Rank blonken uit met een heel energieke dans waarbij de groep mooi synchroon bewoog. Zij hebben een wisseltrofee gewonnen, die doorgegeven werd door de winnaar van vorig jaar: De Springschans. Daarnaast hebben zij een (s)Cool on Wheels clinic gewonnen voor de hele klas. Met deze clinic ervaren leerlingen wat sporten met een beperking inhoudt.


Julianaschool 2e De Hoge Ven 3e
De Danstovenaars, van de Julianaschool zijn 2e geworden. Een groep van zes, met een heel verassende en originele dans. De groep Lekker met de meiden, van De Hoge Ven kreeg de derde plaats. Opvallend was dat dit jaar bijna alle groepen hun eigen mix maakten van verschillende liedjes voor hun act. Dat gaf bijzonder creatieve en verassende resultaten.


Mooie show
Alle teams hadden zich heel goed voorbereid op hun streetdance-act. Daarbij werd niet alleen gekeken naar de muziek en de dans. Ook aan de outfits van de verschillende acts is duidelijk heel veel aandacht besteed. Zo werd het een zeer afwisselende show waarbij elk team het weer helemaal op zijn eigen manier deed. Het publiek was erg enthousiast, klapte mee met de muziek en gaf elke act een groot applaus.


Allemaal winnaars
“De acts waren allemaal bijzonder origineel!” vertelt JOGG-ambassadeur Ingrid Jansen, die ook bekend is van het TV-programma So you think you can dance. “Het was echt moeilijk om een winnaar te kiezen. Als je in de finale staat heb je eigenlijk al gewonnen!” Uiteindelijk is De Rank de winnaar geworden. “Ze hadden een goede muziekmix gekozen waar hun dans echt heel mooi in uitkwam. Ook hun kleding was leuk gekozen en ze keken me allemaal echt aan. Superleuk om naar te kijken!” Meer foto’s bekijken van de Streetdancekampioenschappen? Bekijk de social media van Team Sportservice Schagen.