SCHAGEN - Op zondag 31 juli krijg je de kans om te genieten van een zomers en kleurrijk Zwanenwater, buiten de gebaande paden. Onder leiding van een vrijwillige boswachter van Natuurmonumenten struin je zo'n tweeënhalf uur door het dit prachtige waterrijke duingebied. Daar bloeien nu wilde bloemen en vliegen veel soorten vlinders en libellen rond. De dopheide staat in bloei, waardoor de duinen op sommige plekken helemaal roze kleuren.

De boswachter neemt je mee, (gedeeltelijk) van de verharde en gebaande paden af, naar de plekken waar niemand komt. Waaronder een viertal unieke uitzichtpunten met prachtige vergezichten over het gebied.

Laat je verrassen door de uitgestrekte en gevarieerde natuur van het Zwanenwater. Ontdek de kleurenpracht van de wilde bloemen en geniet van het fladderen van bijzondere vlinders en libellen.

Meer informatie en aanmelden en kan via de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/agenda


Zomerwandeling door natuurgebied Zwanenwater

Zondag 31 juli, 10:00 uur – 12:30 uur

Ga op pad en van de paden met de vrijwillige boswachter van Natuurmonumenten om het unieke landschap, de vele bloemen, vlinders en bloeiende dopheide van het duinmerengebied het Zwanenwater te ontdekken. Je komt op plekken waar je anders niet mag komen. Aanmelden via www.natuurmonumenten.nl