DEN HELDER - Vrijdag 12 juni en zaterdag 13 juni 2020 vinden op het Amstelmeer de zeildagen plaats voor mensen met een beperking. De zeildagen worden wederom georganiseerd door Watersportvereniging Amstelmeer (WVA), de Marine Watersport Vereniging (MWV) en Team Sportservice Den Helder/Schagen.

Iedereen, ongeacht leeftijd en beperking kan zich aanmelden voor de zeildagen. Er kunnen per dag maximaal 50 mensen meezeilen.

Met gewone (niet aangepaste) zeilboten, is het tijdens het zeilen op sommige momenten improviseren geblazen. Rolstoelgebruikers kunnen uit hun rolstoel in de zeilboot getild worden. Voor de zeildag vragen zij aan iedere deelnemer een bedrag van € 12,50.

Deelnemers die vanwege hun beperking een begeleider nodig hebben, kunnen dat aangeven. Begeleiders dienen ook € 12,50 te betalen.

Tussen 08:30 uur en 09:00 uur worden alle deelnemers verwacht in het clubgebouw van WV Amstelmeer, De Haukes 2 te Westerland (vlakbij Hippolytushoef). In het clubhuis zal voor iedereen een kopje koffie of thee klaarstaan. Bij aankomst in het clubgebouw dient het inschrijfgeld van €12,50 te worden voldaan (gepast betalen). Er is in het clubgebouw géén invalidentoilet aanwezig.

Na de ochtend gezeild te hebben, is er voor de liefhebbers een nasi maaltijd in het clubhuis van WV Amstelmeer. Na de nasimaaltijd ga je weer gezamenlijk het water op tot ongeveer 16:00 uur. Uiteraard is het na het ontschepen nog mogelijk om in de kantine na te praten. De organisatie verzoekt iedereen om warme kleding aan te trekken, daarnaast adviseren de deelnemers regenkleding, een pet, zonnebrandmiddel en extra kleding meenemen.

Het dragen van een zwemvest, waar de organisatie voor zorgt, is verplicht.

Wilt u graag meedoen aan één van de zeildagen? Geef u dan zo snel mogelijk op via: https://jouw.teamsportservice.nl/den-helder/ Deelname aan de zeildagen is geheel voor eigen risico.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met:
Saskia Verijzer-Sleking van Team Sportservice Den Helder, tel. 0223-684726 of stuur een mail naar SVerijzer@teamsportservice.nl