ZIJDEWIND - Ook zondag overtrof de verwachtingen bij de kermisactiviteiten in Zijdewind.

Het begon om 11:00 uur met de ATB-wedstrijden waar de kinderen in de pauze ook over een gedeelte van het parcours vanaf en over zwembad ’t Petje naar het kermis terrein gingen met al dan niet versierde fietsjes of andere vervoermiddelen. Het was een bonte stoet waar weer behoorlijk wat kinderen voor kwamen opdagen, al was het voor de kleinsten nog een behoorlijke opgave.

Na het aangepaste ATB gebeuren was het de beurt voor het katknuppelen waarvoor het kermisterrein in de ochtend door het kermiscomité en een groot aantal vrijwilligers in orde was gemaakt. Ook hier hielden René en Wesley van Rinus Security toezicht dat alles volgens de RIVM regels werd afgewerkt, wat op en top werd nageleefd.

Voor dit gebeuren waren ruim van tevoren alle beschikbare plaatsen volgeboekt en werden de deelnemers door de organisatie naar de voor hen beschikbare tafels gedirigeerd. Het bleek ook een succes te zijn waar alle deelnemer volop van genoten en van een natje en een droogje werden voorzien.

Morgen, maandag dus, wordt het kermisgebeuren afgesloten met Jeu de Boules wedstrijden op het kermisterrein van Garage Kramer wat zich ook hier uitstekend voor leent. Voor de schoolgaande jeugd worden spelletjes en andere activiteiten georganiseerd en de jeugd tot 16 jaar mogen als afsluiting aan de schietwedstrijd deelnemen bij de schiettent op het kermis terrein.

De kermisdinsdag wordt dit jaar overgeslagen in de hoop dat de volgende kermis weer onder de vertrouwde, normale omstandigheden mogen verlopen.