SCHAGEN - Het bestuur van GroenLinks Noord-Holland draagt Anouk Gielen (23) voor als lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen. Gielen zit sinds de verkiezingen van 2019 in de Staten. Sinds juni van dit jaar is ze fractievoorzitter. Anouk Gielen: “Ik heb ongelofelijk veel zin om aan de slag te gaan. Wij gaan voor een klimaatrechtvaardig, groen, gezond en sociaal Noord-Holland! ”

Gielen heeft zich de afgelopen jaren onderscheiden als een scherpe debater en groot voorvechter voor het klimaat en duurzame energie. “Mijn generatie weet als geen ander hoe urgent de klimaatcrisis is. De provincie is relevanter dan ooit in het aanpakken van het stikstofprobleem, natuurherstel en de opwek van duurzame energie. Wij zijn er klaar voor!” aldus Gielen.

Het bestuur van de afdeling ziet in Gielen een sterke kandidaat, die in staat is om van GroenLinks komende verkiezingen weer de grootste partij van Noord-Holland te maken. Haydar Erol, voorzitter van de afdeling: “Anouk is bevlogen, idealistisch en daadkrachtig. Ze leidt de fractie met verve, is een strategisch onderhandelaar en een goede debater die onze idealen in politieke resultaten omzet.”

Op 26 november stemt de Provinciale Ledenvergadering van GroenLinks over de kandidatuur van Gielen. Tijdens de ledenvergadering wordt ook gestemd over de rest van de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma.