SCHAGEN - Woensdagavond 10 november organiseren we wederom een Alzheimer Café in Woonzorgcentrum De Bron aan de Kogerlaan in Schagen. Het restaurant is dusdanig ingericht dat u op een veilige afstand elkaar kunt ontmoeten, informatie uit kunt wisselen en er aan de aanwezige professionals vragen gesteld kunnen worden.

Het onderwerp van de avond is: BEWEGEN

Bewegen is voor iedereen belangrijk en zeker voor mensen met dementie!

Iedereen weet inmiddels dat minimaal een half uur bewegen per dag noodzakelijk is om goed te kunnen blijven functioneren. Als je ouder wordt en zeker als je dementie krijgt of andere geheugenproblemen, dan lijkt dat steeds moeilijker te worden. Het nemen van initiatieven wordt steeds lastiger. Het blijven beoefenen van je geliefde sport lijkt steeds moeilijker te worden. De neiging om je terug te trekken en daardoor op de bank of in je stoel te blijven zitten, wordt steeds sterker.

Hoe doorbreek je dat?

Sanne Melching van Team Sportservice Schagen en Hollands Kroon, neemt ons deze avond mee op Beweeg-Avontuur. Bewegen kun je integreren in je dagelijkse handelingen. Hoe je op allerlei andere manieren nog leuk kunt blijven bewegen, zal zij ons vertellen en laten beleven!
Sportkleding en schoenen zijn niet verplicht.

Inloop 19:15 uur met koffie en thee. Het onderwerp start om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 21:30 uur. De toegang is gratis.
In verband met het beperkt aantal bezoekers dat ontvangen mag worden, is het noodzakelijk dat u zich aanmeld via nelteeuwisse@quicknet.nl of per telefoon: 0224 -751902.

Tijdens de avond is er ruimte voor het uitwisselen van informatie met andere bezoekers en het stellen van vragen aan professionals. Bij de informatietafel kunt u folders en andere materialen inzien. Op de bibliotheektafel vindt u allerlei boeken over dementie die u kunt lenen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mevr. Teeuwisse (0224 – 751 902).