SCHAGEN - De Albert Heijn in het Makado Centrum in Schagen wordt momenteel ingrijpend verbouwd en vergroot. De nieuwe winkel gaat dinsdag 13 december open. Vanaf 11:00 uur kunnen klanten kennismaken met een moderne supermarkt die ook een sushibar heeft. "Om 11:00 uur begint onze feestelijke opening", zegt supermarktmanager Martijn Kruk. "Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Een dj zorgt voor muziek, de hamster voor extra gezelligheid, de eerste 1.000 klanten krijgen iets lekkers en in de winkel zijn proeverijen."

Martijn Kruk is de opvolger van supermarktmanager Kees Cats die zich om gezondheidsredenen heeft teruggetrokken. "Hij heeft lang in deze winkel gewerkt en is volop bezig geweest met de verbouwing", vertelt Martijn Kruk. "Gelukkig gaat het weer beter met hem en is hij bij de opening aanwezig. Hij krijgt de eer om officieel de winkel te openen!" De nieuwe supermarktmanager heeft veel zin om aan de slag bij Albert Heijn Schagen. Hij heeft een leuk, enthousiast team en straks ook een prachtige winkel. "Na de opening kan ik meer de tijd nemen om klanten beter te leren kennen. Daar verheug ik mij nu al op."

Heel veel vers
De nieuwe Albert Heijn wordt meer dan 2.000 vierkante meter groot en krijgt brede gangpaden. Er komen zestien zelfscankassa's en elektronische schapkaartjes met actuele prijsinformatie. Het versassortiment wordt groot en gevarieerd, met heel veel vega(n) en biologisch. In de winkel staat straks een sushibar, waar professionele chefs verse maki, sushi en sashimi maken. Ook komt er in de hal een speciaal assortiment to go met keuze uit koffie, broodjes, fruit, snacks en sapjes. Voor deze producten hoeven klanten de winkel niet in. Het afrekenen gaat bij een aparte zelfscankassa.

Al sinds 1906
Ruim 116 jaar zit er in Schagen een Albert Heijn. De eerste winkel zat aan de Lange Zijde en opende op 20 maart 1906. Jaren later volgde een verhuizing naar de Gedempte Gracht, naar de plek waar nu de ingang van het Makado Centrum zit. Albert Heijn vestigde zich destijds meteen al in het winkelcentrum. "Makado Centrum wordt momenteel nog verbouwd, maar onze Albert Heijn is op dinsdag 13 december al helemaal af. En hoe! De winkel wordt echt fantastisch", aldus de supermarktmanager.