SCHAGEN - In de bibliotheek van Schagen is op dit moment een kunstexpositie te bekijken van kunstenares Inge de Jong- van den Hoek uit Schagerbrug. Haar abstracte schilderijen zijn nog tot 16 augustus te bewonderen.

De Jong- van den Hoek werkt met verschillende materialen en stijlen. Ooit begon zij met verven op stoffen, waarna zij na tekenlessen en schilderlessen nu voornamelijk abstracte kunst schildert. In de expositie zijn, naast haar schilderen op doek, ook twee van haar werken op triplex opgenomen.

Abstracte kunst
In 2007 is De Jong – van den Hoek in Schagerbrug komen wonen en heeft zij op teken- en schilderclub Haringhuizen de schilderkunst verder onder de knie gekregen. Tien jaar later volgde ze lessen bij Linda Moerlan. Daar is haar liefde voor abstract schilderen gevoed. Het loslaten van dat “het iets moet voorstellen" is een heel proces. De kunstenares is naar eigen zeggen nog lang niet uitgeleerd.

De expositie is nog tot 16 augustus gratis te bekijken tijdens de openingstijden van de bibliotheek. De actuele openingstijden en de adresgegevens zijn te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl.