TUITJENHORN - In de bibliotheek van Tuitjenhorn is er nog tot 3 januari weer een nieuwe kunstexpositie te bewonderen. Aan de muren hangen de schilderijen van Tanja Luksenburg en in de vitrines liggen handgemaakte sieraden, waarvan de verkoop ten gunste zal komen van Amnesty International.

Schilderijen

Luksenburg runt in het dagelijks leven het Luxe Lezen café in KopGroep Bibliotheek School 7 (Den Helder). In haar vrije tijd is ze graag creatief bezig. Ze laat zich hiervoor inspireren door de natuur. Haar realistische schilderijen zijn nu te bewonderen in de bibliotheek.

Amnesty International


Amnesty Schagen-Hollands Kroon zet zich dit jaar al 40 jaar in voor de mensenrechten. De duif is het symbool in dit jubileumjaar. In de vitrines liggen handgemaakte sieraden tentoongesteld die te koop zijn. De opbrengsten gaan volledig naar Amnesty International.

Op 9 december tussen 10.00 en 13.00 uur kunnen mensen in de bibliotheek van Tuitjenhorn schrijven voor mensenrechten of een schrijfpakket ophalen. Op zondag 10 december wordt in de foyer van Theater Scagon de Luxe het jubileumjaar afgesloten met de schrijfactie Write for Rights. Tussen 13.00 en 17.00 kunnen er brieven worden overgeschreven en kaarten verstuurd worden.

De expositie is tot 3 januari gratis te bekijken tijdens de openingstijden van de bibliotheek in Tuitjenhorn (Oostwal 6). De actuele openingstijden en de adresgegevens zijn te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl.