SCHAGEN - In de bibliotheek van Schagen zijn op dit moment twee exposities te bewonderen: de glaskunst van Annemarie de Jong en de schilderijen van Eugeen van Wees (Eug1).

Annemarie de Jong


Op jonge leeftijd besloot de Jong dat Noord-Holland te gewoon was en ging ze studeren aan de Hoge Hotelschool in Maastricht. Na diverse leuke en minder leuke hobbels in haar leven is ze een creatieve uitdaging begonnen: het creëren van glaswerk. Ze heeft diverse glasfusing cursussen gevolgd en doet nog steeds kennis op via kunstenaars en experimenten. Haar inspiratie voor haar ontwerpen haalt ze uit alles om haar heen. Met haar glaswerk hoopt ze andere mensen te inspireren.

Eug1


Eugeen van Wees (Alkmaar 1971) heeft, zolang hij zich kan herinneren, interesse voor wat later Action Painting en materialisme bleek te heten. Werk van Pinot-Gallizio, Tápies en Bogart geven hem energie, maar ook uit schilderijen van Appel, Pollock, Armando en Raquel van Haver haalt hij veel inspiratie. De laatste jaren maakt Eugeen boeiende patronen door kwistig felgekleurde verf op doek te slingeren of te strijken.

De glaskunst van De Jong is te zien tot 20 april en de schilderijen van Van Wees hangen tot 30 april in de bibliotheek. De exposities zijn gratis te bekijken tijdens de openingstijden. De actuele openingstijden en de adresgegevens zijn te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl.