SCHAGEN - Tien vragen op tien locaties. Dat is heel in het kort wat de speurtocht van Team Sportservice inhoudt. “We willen in de meivakantie toch iets organiseren voor de jeugd. Normaal gesproken hebben we in de schoolvakanties allerlei activiteiten voor basisschoolkinderen. Maar in deze tijd is dat niet mogelijk. Daarom deze tweede editie van de speurtocht door je wijk. De eerste keer was in andere dorpen en echt een groot succes.” Aan het woord is Marjolein Hagen van Team Sportservice.

De buurtsportcoaches die ook gymles geven op tal van basisscholen in de gemeenten Hollands Kroon en Schagen staken de hoofden bijeen en bedachten een activiteit die coronaproof is, kinderen aan het bewegen krijgt en ze uitdaagt om de prijs in de wacht te slepen.

Tien posters met vragen
Marjolein Hagen: ”We ‘verstoppen’ de posters vlak voor de vakantie op tien plekken verspreid door de wijken. Op die posters staat een vraag. Aan de kinderen de taak om het antwoord te vinden. Én... de sportieve opdracht die erbij staat uit te voeren. Dat laatste is een optie. Maar wel een leuke optie. Op de ene plek doe je een paar kniebuigingen, verderop weer uitvalspassen en zo nog een aantal voorbeelden.”

Neem kartonnetje en pen mee
Met een invulbon die de deelnemers binnenkort van de site kunnen downloaden, gaan ze op pad. Daarop staan de plekken aangegeven waar de posters hangen. “Als je de bon meeneemt onderweg kun je je antwoorden daarop schrijven. Wel handig om ook even een kartonnetje mee te nemen, dat schrijft wat handiger”, lacht Marjolein Hagen. “Oh en een pen natuurlijk.”

Vind het woord en stuur in
Na de ronde hebben de deelnemers als het goed is tien antwoorden op hun lijstje staan. Dan volgt nog een spelelement. De buurtsportcoach legt uit: “Op het invulformulier vind je bij elke antwoordmogelijkheid een vakje met daarin eerste letter, vierde letter of bijvoorbeeld zesde letter. Als je die letters op volgorde achter elkaar opschrijft, komt er een woord uit. Stuur dat woord per mail naar ons op, maak ook een foto van je ingevulde invulkaart met je naam, woonplaats en e-mailadres. Uit de goede inzendingen trekken wij de winnaar. Die wint een goedgevulde goodiebag.”

Ga op pad met volwassene
Let er op dat sommige posters bij huisadressen zijn opgehangen en respecteer de privacy van de bewoners. Kom dus niet op hun erf. Team Sportservice Schagen | Hollands Kroon raadt bovendien volwassenen aan om de kinderen te begeleiden op hun speurtocht (uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen).


Meer weten? Neem contact op met Marjolein Hagen via mhagen@teamsportservice.nl of 0224-214774.