De provincie Noord-Holland vervangt de hoofdrijbaan van de Provincialeweg tussen Schagen en Verlaat (N241).

Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren, worden vanaf maandag 5 december 2016 de op- en afritten van en naar de Tolkerdijk en de Muggenburgerweg aan de westkant afgesloten van de N241. De wegen worden aangesloten op de fietsstraat die parallel loopt aan de N241.
Het doorgaand autoverkeer op de N241 kan gewoon doorrijden. De oversteek voor (brom)fietsers bij de Muggenburgerweg blijft in gebruik.

Het landbouw- en bestemmingsverkeer van en naar de Tolkerdijk en de Muggenburgerweg kan vanaf dat moment gebruik maken van de fietsstraat om de N241 te bereiken. De rotonde ter hoogte van Moerbeek is nog niet klaar. Het verkeer wordt zolang omgeleid via de rotonde ter hoogte van de Witte Paal (Haringhuizerweg) en vice versa.

Voor (brom)fietsers is het fietspad langs de N241 al enige tijd afgesloten tussen de Cornelis Blaauboerlaan en de Muggenburgerweg. De fietsstraat tussen de Witte Paal en de Muggenburgerweg wordt opengesteld voor (brom)fietsers, maar de oversteek bij de rotonde Witte Paal (Haringhuizerweg) kan nog niet in gebruik genomen worden.