DIRKSHORN – AD Autobedrijf Marco Groen is door een vakjury geselecteerd als een van de tien kanshebbers op de titel ‘Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar 2018-2019’. De verkiezing, op initiatief van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven, wordt dit jaar voor de twaalfde keer georganiseerd. Autobedrijf Marco Groen, gevestigd op bedrijventerrein De Banne in Dirkshorn, is het enige Noord-Hollandse autobedrijf dat is doorgedrongen tot de halve finale. De nominatie geeft het 25-jarig jubileumjaar van het autobedrijf van Marco en Petra Groen extra glans.

Marco en Petra Groen zijn natuurlijk apetrots. “Dat AD Autobedrijf ons bij de BOVAG heeft aangedragen voor deze verkiezing is al hartstikke mooi”, zegt Marco. “Dat we nu bij de tien halve finalisten horen, is helemaal geweldig en een beloning voor ons team dat elke dag weer klaarstaat om mensen veilig met hun auto de weg op te laten gaan. Het zijn stuk voor stuk experts, die hun kennis met cursussen continu op peil houden, waardoor mensen met alle typen auto’s bij ons terechtkunnen.” Het autobedrijf heeft kwaliteit, service en transparantie hoog in het vaandel en houdt vast aan zijn dorpse karakter: laagdrempelig en toegankelijk. “We zijn onszelf: servicegericht, gewoon lekker nuchter en eerlijk”, zegt Petra. “Dat waarderen onze klanten.”

Hybridespecialist

AD Autobedrijf Marco Groen beschikt over een altijd goedgevulde showroom en een professionele werkplaats, waar iedereen voor onderhoud en reparatie aan elk automerk terecht kan. Het autobedrijf is gecertificeerd hybridespecialist en kan daardoor alle voorkomende onderhoudswerkzaamheden, reparaties en diagnoses uitvoeren aan hybride en elektrische voertuigen. Het autobedrijf is tevens Lease Service Center en daarmee onderdeel van een landelijk netwerk van autobedrijven voor zakelijke mobiliteit: men kan er terecht voor het leasen van auto’s en onderhoud aan nagenoeg alle leaseauto’s. Het garagebedrijf is ook RDW kentekenloket: wie een auto van een particulier koopt kan bij Autobedrijf Marco Groen terecht voor overschrijven, schorsen of een schorsing beëindigen.

Route naar de finale

De komende maanden worden de tien genomineerde bedrijven aan de tand gevoeld door een onafhankelijke keuringsinstantie en krijgen ze bezoek van mysteryshoppers. Daarna bepaalt de vakjury welke drie autobedrijven een plek in de finale verdienen, die plaatsvindt op 9 oktober tijdens het BOVAG Jaarcongres.