SCHAGEN - De provincie Noord-Holland heeft besloten de huidige aanbesteding voor de vervanging van de Stolpenbasculebrug (N248) in Schagen te beëindigen.

Tijdens de aanbesteding schreef slechts 1 marktpartij zich in. De aanbieding van deze partij en het budget dat de provincie voor dit project beschikbaar had, lagen te ver uit elkaar. De komende periode wordt onderzocht hoe het vervolg van de aanbesteding anders vormgegeven wordt, zodat beter passende aanbiedingen verwacht kunnen worden.

Vervolg aanbesteding

Het vervolg van de aanbesteding heeft als doel om eind 2024 een keus te kunnen maken welke aannemer de vervanging van de brug gaat uitvoeren. Het afsluiten van de huidige aanbesteding leidt tot vertraging in de start van de werkzaamheden. De bouw vindt nu naar verwachting in 2025-2027 plaats. In de tussentijd kan de brug veilig worden gebruikt. De provincie zorgt voor onderhoud van de brug, totdat de nieuwe brug in gebruik genomen wordt.

Geschiedenis

De Stolperbasculebrug is in 1936 gebouwd en na ruim 80 jaar toe aan vervanging. In het voorjaar van 2023 is hiervoor een aanbesteding gestart. Voor meer informatie over dit project: Vervanging Stolperbasculebrug.