SCHAGEN - Woensdagavond 8 mei is het maandelijkse Alzheimer Café weer in het restaurant van Woonzorgcentrum De Bron aan de Kogerlaan 36A in Schagen. Het onderwerp van de avond is het belang van een passende dagbesteding, het juiste moment en het vinden van een goede plek.

Als je hersenen, of die van je dierbare, gaan haperen, blijkt een fijne invulling van de dag steeds ingewikkelder. Het gaan naar een dagbesteding lijkt soms DE oplossing. De stap er naar toe is vaak groot en lijkt de drempel zelfs onneembaar. Een passende locatie kan hierbij het verschil maken. Speciaal voor deze avond presenteren zes verschillende dagbestedingen zich; van zorgboerderij tot ontmoetingscentrum, van huiskamer tot zorgatelier. Ieder met een eigen verhaal, visie en invulling.

Het Alzheimer Café is een informatieavond voor mantelzorgers, mensen met dementie en andere belangstellenden. Er is ruimte om elkaar te ontmoeten, informatie uit te wisselen en vragen te stellen aan de aanwezige professionals. Bij de informatietafel kunt u folders en andere materialen inzien of boeken met betrekking tot dementie lenen.

De avond wordt muzikaal omlijst door 3 leden van het West-Fries Salonorkest en duurt tot ongeveer 21.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.