SCHAGEN - Domotica-systemen zijn nu al niet meer weg te denken uit de zorg. Ook in de thuiszorg wordt er steeds meer gebruik gemaakt vantechnologie die een ondersteunende functie biedt in het langer en veiliger thuis kunnen blijven wonen. Denk aan een GPS-tracker om te kunnen zien waar iemand is of een cameradeurbel of een persoonlijke medicijnwekker.Hoe ziet dat er in de praktijk uit en hoe werkt dat bij mensen met dementie?

Nieuwsgierig? Kom dan op woensdag 14 juni naar het Alzheimer Café in Schagen! Deze avond is onze gastspreker Jacomein Silver, verpleegkundige bij een van de thuiszorgteams van Evean. Vanuit haar praktijkervaring zal zij vertellen over de vele toepassingen die mogelijk zijn en de voor- en nadelen bespreken.

Het Alzheimer Café vindt plaats in het restaurant van Woonzorgcentrum De Bron aan de Kogerlaan 36a in Schagen. Aanvang 19.15 uur met koffie en thee; start onderwerp: 19.30 uur.De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur en de toegang is gratis.

Het Alzheimer Café is een informatieavond voor mantelzorgers, mensen met dementie en andere belangstellenden. Er is ruimte om elkaar te ontmoeten, informatie uit te wisselen en vragen te stellen aan de aanwezige professionals.
Bij de informatietafel kunt u folders en andere materialen inzien of boeken met betrekking tot dementie lenen.