SCHAGEN - Woensdagavond 13 maart is er weer een Alzheimer Café in het restaurant van Woonzorgcentrum De Bron aan de Kogerlaan 36A in Schagen. Deze avond neemt Jolanda Ides van Team Sportservice Schagen & Hollands Kroon, ons mee op Beweeg-Avontuur.

We weten het allemaal: minimaal een half uur bewegen per dag is noodzakelijk om goed te kunnen blijven functioneren. Als je ouder wordt lijkt dit steeds moeilijker te worden en zeker met een diagnose dementie. Het nemen van initiatieven wordt lastiger. De neiging om je terug te trekken en op de bank of in die lekkere stoel te blijven zitten, wordt steeds sterker. Hoe doorbreek je dat?

Jolanda Ides komt met voorbeelden hoe je bewegen kunt integreren in je dagelijkse handelingen. Na deze avond heeft u kunnen ervaren hoe je op allerlei andere manieren nog leuk kunt blijven bewegen. Sportkleding is hierbij niet nodig.

Het Alzheimer Café is een informatieavond voor mantelzorgers, mensen met dementie en andere belangstellenden. Er is ruimte om elkaar te ontmoeten, informatie uit te wisselen en vragen te stellen aan de aanwezige professionals. Bij de informatietafel kunt u folders en andere materialen inzien of boeken lenen met betrekking tot dementie. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur en de toegang is gratis. Aanmelden is NIET nodig.