SCHAGEN - Ter afsluiting van het jaar vindt er op woensdagavond 13 december in het restaurant van Woonzorgcentrum De Bron aan de Kogerlaan in Schagen, een gezellig en sfeervol Alzheimer Café plaats met een hapje, een drankje èn muziek.

Hoor je muziek, dan gebeurt er van alles in je brein. Verschillende hersendelen worden actief, zoals de delen die te maken hebben met emotie en bewegen.Muziek luisteren activeert het beloningssysteem; het kan stress verminderen en pijn verzachten. Als je zingt of een instrument bespeelt, ontstaan er meer verbindingen tussen je linker- en je rechterhersenhelft. Door muziek, maken je hersenen stofjes aan die gelukkig maken en het gevoel van verbondenheid geven. Kortom, muziek is belangrijk voor ons allemaal en in het bijzonder voor mensen met dementie.

Programma van de avond
U wordt ontvangen door drie accordeonisten van het West-Fries Salonorkest.We gaan in op het belang van muziek en twee vaste bezoekers, Marianne en Liesbeth, zullen ons verrassen met bekende liedjes die ongetwijfeld ook uw hersenen activeren. Meezingen mag en kan uiteraard. In de pauze is er een hapje en een drankje die u worden aangeboden door het vrijwilligersteam van het Alzheimer Café. Saxofonist Freek Harskamp sluit deze avond af. Naast ‘gewone’ mooie nummers, zal hij ook een aantal kerstnummers spelen om al een beetje in de kerstsfeer te komen.

De avond is zeker ook geschikt voor mensen met geheugenproblemen. Een andere dierbare is eveneens van harte welkom.

Het blijft een avond met ruimte om elkaar te ontmoeten, informatie uit te wisselen en vragen te stellen aan de aanwezige professionals. Bij de informatietafel kunt u folders en andere materialen inzien of boeken met betrekking tot dementie lenen.Tijd 19:15 - 21.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden is NIET nodig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mevr. Rensing (06 2237 2553).