SCHAGEN - Herinneringen oproepen aan de hand van verschillende voorwerpen, foto’s en muziek; voor iedereen een leuke bezigheid! Voor zorgverleners en naasten van mensen met dementie een goed uitgangspunt voor een gesprek. Voor mensen met dementie een belangrijke levensbehoefte. Niet dagelijks gebruikte delen van de hersenen worden geactiveerd. ‘Opeens’ zitten zij vol verhalen. Ze voelen zich gehoord; het zelfvertrouwen groeit en de eigenwaarde stijgt. Reminiscentie geeft stof tot nadenken en biedt een mooie gelegenheid tot persoonlijk contact. Het bovenkomen van minder leuke herinneringen kan ook gebeuren. Hoe kun je daar dan het beste mee omgaan?

Op woensdag 12 april is onze gastspreker Liesbeth Rijk, voormalige casemanager bij Geriant. Deze avond neemt zij u mee in de wereld van goede en minder goede herinneringen.

Het Alzheimer Café vindt plaats in het restaurant van Woonzorgcentrum De Bron aan de Kogerlaan 36a in Schagen.
Aanvang 19.15 uur met koffie en thee; start onderwerp: 19.30 uur.
De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur en de toegang is gratis.

Het Alzheimer Café is een informatieavond voor mantelzorgers, mensen met dementie en andere belangstellenden. Er is ruimte om elkaar te ontmoeten, informatie uit te wisselen en vragen te stellen aan de aanwezige professionals.
Bij de informatietafel kunt u folders en andere materialen inzien of boeken met betrekking tot dementie lenen.

Voor meer informatie kun u contact opnemen met Anneke Rensing 06 223 725 53