SCHAGEN - Woensdagavond 10 april is er weer een Alzheimer Café in het restaurant van Woonzorgcentrum De Bron aan de Kogerlaan 36A in Schagen. Deze avond is onze gast Peter de Wit, humanistisch raadsman en directeur van Wonen Plus Welzijn. De betekenis en/of zin van het leven is vaak al een ingewikkeld item, maar hoe ga je er mee om na de diagnose dementie?

Als de diagnose dementie is geconstateerd, staat het leven op zijn kop. De dagelijkse dingen en de zaken die er toe doen, krijgen een andere betekenis. Hoe blijf je in gesprek met elkaar als de vertrouwde band begint te rafelen? Hoe geef je vorm aan deze nieuwe weg in je leven? Peter de Wit gaat hierover met ons in gesprek.

Het Alzheimer Café is een informatieavond voor mantelzorgers, mensen met dementie en andere belangstellenden. Er is ruimte om elkaar te ontmoeten, informatie uit te wisselen en vragen te stellen aan de aanwezige professionals. Bij de informatietafel kunt u folders en andere materialen inzien of boeken lenen met betrekking tot dementie. De avond wordt muzikaal omlijst door 3 leden van het WestFries Salonorkest en duurt tot ongeveer 21.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden is NIET nodig.