SCHAGEN - Vrijdag 19 mei gaf wethouder Sigge van der Veek samen met collega’s wethouder Theo Mesker van gemeente Hollands Kroon en Odd Wagner, wethouder Den Helder, het startsein voor de feestelijke openingswandeling van het Wandelnetwerk Noord-Holland. Het Wandelnetwerk Noord-Holland heeft ruim 770 kilometer aan nieuwe wandelroutes in de Kop van Noord-Holland ontwikkeld. “Het netwerk verbindt diverse gemeenten door schitterende routes. Iedere gemeente heeft zijn eigen schoonheden. De variatie van stad, strand en platteland kenmerkt gemeente Schagen”, aldus wethouder Van der Veek.

Bijna honderd wandelaars kwamen bijeen om de uitbreiding van het netwerk te vieren. Bij elk van de 46 nieuwe startpunten kan worden gekozen uit routes van vijf tot tien kilometer, ieder met een eigen routekleur bewegwijzerd. Via de website of de app van het Wandelnetwerk kunnen wandelaars zelf een route samenstellen, zo lang of kort als zij willen. De paden lopen deels over onverharde dijken en soms dwars door het boerenland.

Er zijn ruim zestig overstapjes, zeven wandelbruggen en drie trekpontjes aangelegd om de routes in de Kop te realiseren. Het project is uitgevoerd door Recreatie Noord-Holland in opdracht van de gemeenten Hollands Kroon, Schagen, Den Helder en mogelijk gemaakt door subsidie van Provincie Noord-Holland.

Voor wandelaars die de openingswandeling hebben gemist wordt het feest in het Hemelvaartsweekend voortgezet, met leuke aanbiedingen in de regio. Kijk voor meer informatie op www.wandelnetwerknoordholland.nl of op www.facebook.com/wandelnetwerknoordholland.