SCHAGEN - Bedrijventerrein Lagedijk krijgt een nieuw bestemmingsplan. Hoewel er nog geen letter op papier staat, gaan we nu al in gesprek met de ondernemers over het nieuwe plan.

“Bewust”, aldus wethouder Jelle Beemsterboer. “Ondernemers die hier zitten, weten als geen ander wat er speelt. Daarom gaan we eerst met hen in gesprek. Informatie die we op deze manier ophalen, delen we vervolgens eerst weer met de ondernemers tijdens een bijeenkomst. Pas ná die bijeenkomst beginnen we met schrijven aan het plan. Ook de mensen die rondom het terrein wonen, vergeten we niet. We nodigen hen ook uit mee te praten over het bestemmingsplan.”

Deze werkwijze is nieuw voor de gemeente en voor andere gemeenten in Nederland. Voorheen maakten wij een voorontwerp bestemmingsplan, waarop betrokkenen en belanghebbenden een reactie konden geven. Wethouder Beemsterboer: “Dat kan anders en beter, dachten we. We willen samen met alle betrokken ondernemers en omwonenden werken aan het nieuwe bestemmingsplan. Het moet een plan worden dat is gericht op de toekomst, dat eenvoudig en duidelijk is geschreven en overzichtelijk is. Als deze werkwijze goed werkt, bekijken we of dit ook gaan doen bij andere bestemmingsplannen.”

Alle ondernemers en eigenaren van het bedrijventerrein Lagedijk en de direct omwonenden ontvangen een brief. Hierin nodigen wij hen uit om in gesprek te gaan over bedrijventerrein Lagedijk. Wij willen graag weten welke kansen de ondernemers zien en welke plannen er zijn. Ook willen wij weten welke ideeën er in de omgeving leven. Over alle informatie die wij ophalen, gaan wij tijdens een bijeenkomst in gesprek met ondernemers, eigenaren en omwonenden. Welke informatie past in het nieuwe bestemmingsplan en welke niet? Wat kan de gemeente daar mee doen en wat kunnen de ondernemers zelf doen? De bijeenkomst wordt waarschijnlijk nog voor de zomer gehouden. Pas daarna beginnen wij met schrijven aan het plan.