SCHAGEN - De verkiezing van dé Schagense ondernemers van het jaar is gewonnen door Westfries Kaashuis (RABO startende ondernemer) en Beemster Schagen (lezersprijs Schager Courant).

De prijsuitreiking vond op 14 januari plaats in zaal KDanz, tijdens de OFS netwerkbijeenkomst.

Deze jaarlijkse verkiezing wordt georganiseerd door de Ondernemers Federatie Schagen (OFS). Ondernemers uit de gemeente Schagen hebben in de afgelopen periode de gelegenheid gekregen om hun stem uit te brengen. Er waren drie categorieën, namelijk de RABO starter, de Schager Courant Lezersprijs en de OFS ondernemer van het jaar 2016.

Westfries Kaashuis won nipt van Pand RAAK. De overige drie genomineerden in deze categorie waren Domino Pizza (Schagen), FEBO Schagen(Schagen) en Strand 49 (Sint Maartensvlotbrug).

De lezers van de Schager Courant hebben Beemster Schagen verkozen tot ondernemer van het jaar. De prijs voor de ondernemer van het jaar 2016 ging tevens naar Foto Beemster. De vier overige genomineerde bedrijven waren Aannemersbedrijf M.J. de Nijs en Zonen (Warmenhuizen), AH Warmenhuizen (Warmenhuizen), FB Hout (Tuitjenhorn) en Oostwouder Tank- en Silobouw BV (’t Zand).