Maandag 16 januari ondertekenden de ontwikkelaar en gemeente de overeenkomst voor woningbouw aan de Ketelduinweg in Petten. De ondertekening vond plaats in het tijdelijk gemeentehuis aan de Oostwal 2 in Tuitjenhorn.

Het terrein aan de Ketelduinweg in Petten ligt al jaren braak. Maar niet voor lang meer, want deze lege plek in het centrum van Petten wordt ingevuld met hoogwaardige nieuwe koopwoningen.  Maandag 16 januari ondertekenden wethouder Jelle Beemsterboer van gemeente Schagen, Hans Leeuwenkamp van Sable Vastgoed en Jacob Plompen van Dura Vermeer de overeenkomst voor de bouw van deze 22 woningen aan de Ketelduinweg met als projectnaam ‘Sandenbergh’.

Sandenbergh wordt een nieuwe kleinschalige woonbuurt, gericht op starters en doorstromers. Door middel van een voorverkoop zijn de behoeftes vanuit de markt getoetst en is het stedenbouwkundig plan gemaakt. Een groot deel is reeds verkocht, maar er zijn nog woningen beschikbaar.

Het plan omvat twintig woningen van Dura Vermeer, verdeeld in 4 twee-onder-een-kap woningen en 16 rijwoningen. Ook komen er één vrijstaande of 2 twee-onder-een-kap woningen van Sable Vastgoed. Alle woningen worden uitgevoerd in de jaren ’30 stijl. Meer informatie is te vinden op sandenbergh.nl

Het is fijn wonen in Petten met kilometers nieuw zandstrand en volop wandel- en fietsplezier.