SCHAGEN - U ziet uzelf misschien niet als 'mantelzorger'. U vindt het heel gewoon om voor uw zieke partner, ouder of buurvrouw te zorgen. Dat doet u uit liefde en dat is mooi! Maar u vervult hiermee een enorm belangrijke taak in de samenleving. Als gemeente willen we u hier graag bij ondersteunen met maatwerkoplossingen waar u écht iets aan heeft. Dat kunnen we het beste als u zich als mantelzorger aanmeldt bij het Mantelzorgcentrum. U kunt dan ook met ons meedenken over mantelzorgbeleid. Mantelzorg is van grote waarde voor de maatschappij, laten we het samen doen!

Ondersteuning op maat

Misschien wilt u gebruikmaken van vervangende zorg, zodat u af en toe tijd heeft voor uzelf? of misschien heeft u behoefte aan heel andere, praktische zaken,  een luisterend oor, informatie of tips, of heel andere zaken die het voor u eenvoudiger kunnen maken om uw rol van mantelzorger vol te houden? Wij horen heel graag waar u behoefte aan hebt, dan doen we ons uiterste best om u die ondersteuning te bieden.

Vrijblijvend

Aanmelding bij het Mantelzorgcentrum verplicht u tot helemaal niets. Als u zich aanmeldt ontvangt u 10 keer per jaar een digitale nieuwsbrief met nuttige informatie en tips. U bent dan altijd op de hoogte van mogelijkheden die voor u interessant kunnen zijn, belangrijke contactgegevens etc. Ook ontvangt u uitnodigingen voor bijvoorbeeld de jaarlijkse dag van de mantelzorger, een gezellig evenement waarin mantelzorgers in het zonnetje worden gezet.

U krijgt dus informatie en ondersteuning aangeboden, maar u hoeft nergens gebruik van te maken. U bepaalt zelf wat voor u interessant en nuttig kan zijn.

Als u bent aangemeld als mantelzorger kunt u bovendien meedenken over het mantelzorgbeleid van de gemeente.

Wat kan beter? Denk mee over mantelzorgbeleid!

Als mantelzorger weet u als geen ander of het mantelzorgbeleid van de gemeente aansluit bij de uw behoeften. U weet wat al goed werkt en wat beter kan. Dat horen we dan ook heel graag van u. U kunt hierover natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Daarnaast kunt u heel eenvoudig deelnemen aan een enquête waarmee we jaarlijks ons beleid evalueren. Deze enquête wordt voor ons uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau I&O Research en dit gebeurt volledig anoniem. Ook al vult u persoonlijke informatie in, het onderzoeksbureau verwerkt de persoonlijke gegevens los van de antwoorden, dus de gemeente ontvangt geanonimiseerde uitkomsten van de enquête. Invullen van de enquête kost ongeveer een kwartiertje van uw tijd. Door de enquête in te vullen helpt u de gemeente om alle mantelzorgers beter van dienst te zijn!

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen ? Neem gerust contact met ons op! U kunt de gemeente bereiken op telefoonnummer (0224) 210 400 en het Mantelzorgcentrum op telefoonnummer (072) 562