SCHAGEN - Hoe leven we in 2040? Wonen er over ruim 20 jaar alleen pensionado’s in de gemeente Schagen? Of kunnen jongeren hier HBO-onderwijs volgen?

Niemand die het weet. De aflopen maanden hebben honderden mensen meegedacht met de gemeente Schagen over 2040. Burgemeester Marjan van Kampen: “Fantastisch dat zoveel mensen met ons meegedacht hebben tijdens werkbijeenkomsten, gesprekken, interviews, speeddates en de wedstrijd voor 10-jarigen. Alles wat wij opgehaald hebben, hebben wij samengebundeld tot één A4: de Strategische Visie 2040.” Dinsdag 16 mei is er een Lagerhuisdebat over de visie onder leiding van debatleider Gijs Weenink. De avond begint om 19.30 uur in de raadszaal in het gemeentehuis aan de Laan 19 in Schagen.

Aan de hand van een aantal prikkelende stellingen debatteren raadsleden en inwoners met elkaar. De input uit dit debat wordt verwerkt in de definitieve versie van de visie. Hierover neemt de gemeenteraad een besluit tijdens de raadsvergadering op 4 juli.

Aanmelden

Wilt u aanwezig zijn deze avond? Meldt u zich dan aan via het contactformulier. Ook kunt u eventueel een stelling die u graag in het Lagerhuisdebat aan de orde wilt laten komen, opgeven via het contactformulier. Dit kan tot en met zondag 14 mei. Op de pagina voor visie2040 vindt u alle informatie die wij uit de samenleving opgehaald hebben. De Strategische visie vindt u vinden op https://schagen.raadsinformatie.nl bij de agenda van 16 mei.