HOLLANDS KROON - De gemeente is eigenaar van diverse kunstobjecten. Een deel van deze objecten is in het beheer van Wieringer Eilandmuseum Jan Lont. Om deze kunstcollectie onder de aandacht te brengen van een zo groot mogelijk publiek is het idee ontstaan om de kunst uit te lenen. Om deze afspraak officieel vast te leggen, wordt voor een periode van tien jaar een collectiebeheersovereenkomst afgesloten tussen de gemeente en het museum.

Ondertekening collectiebeheersovereenkomst

De ondertekening van de collectiebeheersovereenkomst vindt plaats op donderdag 27 juli om 13.30 uur in het bezoekerscentrum van het museum in Hippolytushoef. Hiermee draagt de gemeente een groot aantal kunstobjecten formeel over aan het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont voor kunstuitleen. De overeenkomst wordt ondertekend door wethouder Frits Westerkamp en de voorzitter van het museum, André Lont.

BKR-regeling

De kunstcollectie die het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont beheert, is tot stand gekomen met de voormalige BKR-regeling. De zogenoemde Beeldende Kunstenaars Regeling was van 1956 tot 1987 een regeling in Nederland, waardoor kunstenaars in ruil voor hun diensten of kunstwerken een inkomen konden krijgen.