SCHAGEN - Het Nationaal Schoolontbijt maakt deze week van gezond ontbijten een feest voor kinderen. Ook in Schagen doen scholen mee. Drie wethouders komen mee-ontbijten. De Meerkoet in Dirkshorn krijgt woensdagmorgen 8 november, 8.30 uur wethouder Jelle Beemsterboer op bezoek, de Vogelweid in Schagen ontbijt die morgen vanaf 8.15 uur met wethouder Ben Blonk. Donderdag 9 november eet wethouder Beemsterboer mee bij de St. Jozef in ’t Zand om 8.30 uur en wethouder Jan Steven van Dijk komt om 8.30 uur op De Tender in Schagen.

De wethouders onderstrepen hiermee het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maken de kinderen en de wethouder kennis met elkaar en wisselen zij van gedachten over een gezond begin van de dag. ”Samen maken we gezond ontbijten leuk, maar ook belangrijk”, aldus de wethouders. “Gezonde eetgewoonten maken deel uit van veilig en gezond opgroeien. Onze jeugd, onze toekomst!”.

Het Nationaal Schoolontbijt

Tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt van 6 tot en met 10 november ontbijten ruim 500.000 kinderen samen op zo’n 2.720 basisscholen. Hiermee wordt aandacht gevestigd op het belang van gezond ontbijt. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.