SCHAGEN - De uurwerken van de kerktorens in Petten en Callantsoog worden gerestaureerd. Dinsdag 14 februari zijn de klokken met behulp van een hoogwerker gedemonteerd. De restauratie duurt waarschijnlijk zeven weken.

Petten

Het uurwerk, carillon en de torenhaan van de toren in Petten zijn aan een restauratie toe. De klok sloeg de uren niet meer. Dat was al een teken dat een renovatie nodig is. De firma Eijsbouts voert de restauratie uit. De onderdelen zijn nu gedemonteerd en worden afgevoerd naar de werkplaats van Eijsbouts. In week 14 (3 april) komen zij gerestaureerd terug. Dus is de klok nog voor het zomerseizoen weer in orde. Evenals de torenhaan en het carillon.

Callantsoog

Het uurwerk van de kerktoren in Callantsoog is in slechte staat. Daarom stond ook hier voor 2017 een restauratie gepland. De revisie van de klok vindt ook hier in de eigen werkplaats van Eijsbouts plaats. Gedurende zeven weken zitten ook de Callantsogers zonder kerkklok. Deze planning is eveneens dat rond 3 april de klok teruggeplaatst kan worden.