SCHAGEN - Altijd al archeoloog willen zijn? Of willen weten wat die vondst uit de tuin waard is? Grijp uw kans tijdens de archeologiedagen in Schagen. Aankomend weekend op 13, 14 en 15 oktober.

De archeologiedagen vinden jaarlijks plaats in Nederland. Jong en oud kan tijdens deze dagen kennis maken met archeologie. Een leuke kans om eens te zien wat er in de grond verborgen zit en zat.

In Schagen opent Museum Eenigenburg op zaterdag 14 oktober vanaf 12.00-17.00 uur haar deuren. Amateurarcheoloog Niels Jonker kunt u alles vertellen over de opgravingen rondom ’t Huys te Nuwendore en de voorwerpen die daar gevonden zijn. Ook kunt u zelf uw munten of andere voorwerpen, die u in de grond heeft gevonden, meenemen. De archeoloog vertelt u er dan meer over.

Ook de archeologische werkgroep, gevestigd aan Schoenmakerspad 1, heeft een mooi programma samengesteld. Vrijdag 13 oktober geeft de voorzitter van de Nieuwe Nes, Frans Diederik, uitleg over uitvoerend onderzoek. En er wordt extra uitleg gegeven over Metaal Detectie en vondsten.

Voor wie altijd al heeft willen potten bakken, die kan zijn hart ophalen op zaterdag 14 oktober bij een demonstratie pottenbakken.

Iedereen is welkom! Voor meer informatie verwijzen we u door naar de facebookpagina van de werkgroep. Of neem een kijkje op de website van de archeologiedagen.