SCHAGEN - Van 27 tot en met 31 maart is de Haringhuizerweg ter hoogte van de N241 afgesloten voor auto- en (brom)fietsverkeer. De provincie sluit dan de Haringhuizerweg aan op de nieuwe parallelweg.

De parallelweg is daarna alleen toegankelijk voor verkeer naar aanliggende percelen. Rond juni 2017 is de parallelweg volledig open voor landbouw- en bestemmingsverkeer.

Omleiding autoverkeer 

Het autoverkeer wordt omgeleid via de Lutjewallerweg en de Snevert naar de N241 en vice versa. De Muggenburgerweg blijft voor autoverkeer afgesloten totdat de parallelweg gereed is, rond juni 2017.

Omleiding (brom)fietsverkeer

(Brom)fietsers worden omgeleid via de Dorpsstraat, Muggenburgerweg naar de fietsstraat parallel aan de N241 en vice versa. De oversteek bij de Muggenburgerweg is nu nog afgesloten, maar voor 27 maart weer opengesteld voor (brom)fietsverkeer.

N241 gefaseerd in gebruik

De herinrichting van de N241 krijgt steeds meer vorm. Het verkeer rijdt op delen al over de nieuwe parallelweg en vernieuwde hoofdrijbaan. In fasen wordt steeds een stuk van de nieuwe weg in gebruik genomen. Eind van het jaar is de nieuwe N241 volledig in gebruik.