SCHAGEN - We knappen óók in 2017 stukjes groen in verschillende woonkernen op. Dit keer worden delen van het openbaar groen in Schagen, Tuitjenhorn, Waarland en Warmenhuizen aangepakt. Omwonenden met groene vingers kunnen deze groenvakken “adopteren”. We nodigen hierbij geïnteresseerde inwoners uit om deel te nemen.

Wanneer iemand een groenvak heeft geadopteerd, denkt men mee bij de herinrichting en verzorgt het onderhoud in de komende jaren. Samen maken en onderhouden we met onze inwoners een aantrekkelijk omgeving waarin we heerlijk kunnen wonen, recreëren en werken.

De gemeenteraad heeft bij het vaststellen van de begroting van 2017 besloten om deze groenvakken te herstellen. Een groene leefomgeving heeft een positieve uitwerking op het welzijn van onze bewoners en deze vakken zijn aan onderhoud of vervanging toe.

Een betrokken omgeving

Wie zelf invloed kan uitoefenen op zijn omgeving en daar positief resultaat van merkt, voelt zich vrolijker. Betrokkenheid bij de groene omgeving kan dus een positief effect op de tevredenheid van omwonenden hebben. Daarom nodigen wij de inwoners in de buurt van de groenvakken uit om mee te helpen aan mooi groen in de buurt. Wie het groenvak adopteert, tekent voor het onderhoud in de komende jaren. Er zijn wel wat voorwaarden aan, zoals dat het vak qua beplanting wel blijft aansluiten op het beeld in de omgeving. Andere voorwaarden lichten we graag toe. De bewoners ontvangen binnenkort een brief thuis en weten hoe zij contact kunnen opnemen met de gemeente hierover.

Waar gaan we aan de slag?

Op de plattegrond kunt u zien waar de gemeente Schagen aan de slag gaat in 2017.

De geselecteerde plantvakken staan groen ingekleurd. De bomen staan als groene balletjes aangegeven. Alleen de ingekleurde vakken worden onderhouden of heringericht in 2017.

Wat is de planning?

Eind augustus gaan de schoppen de grond in. Eind april worden omwonenden aangeschreven en uitgenodigd om deel te nemen aan het adoptiegroenproject.

Meer informatie?

Algemene informatie over het project vindt u op onze pagina Groene vakken opknappen & laten ‘adopteren’.