HOLLANDS KROON - Op 11 oktober 2017 ontvangen de schuldhulpmaatjes van Wonen Plus Welzijn hun certificaat van wethouder Van Gent voor het afronden van de NIBUD opleiding.

Samenwerking tussen Wonen Plus Welzijn en de gemeente Hollands Kroon

Per 1 september is de gemeente Hollands Kroon een samenwerkingsverband aangegaan met Wonen Plus Welzijn voor de inzet van schuldhulpmaatjes. De vrijwilligers van Wonen Plus Welzijn hebben een online training van het Nibud gevolgt. Op 11 oktober ronden zij deze tijdens de afsluitbijeenkomst af waarna er een certificaat overhandigt wordt.

Inzet van de schuldhulpmaatjes

De schuldhulpmaatjes worden ingezet bij mensen die aangeven financiële problemen te hebben of die het overzicht op hun financiën kwijt dreigen te raken. Zij ondersteunen onder andere bij het op orde krijgen van de administratie. De schuldhulpmaatjes vergroten de zelfredzaamheid van de mensen en leren de mensen een financieel gezond leven te leiden. Meestal kunnen de schuldhulpmaatjes de mensen zelfstandig helpen. Bij meervoudige problematiek of complexe schuldenproblematiek wordt er samengewerkt met de wijkteamconsulenten.