SCHAGEN - In de reeks wandeltochten in onze omgeving, die het Noord-Hollands dagblad organiseert, ging de route vanmorgen in en door Sint Maarten. De start was in Valkkoog, ook al zo’n mooi dorp in onze gemeente. Burgemeester Van Kampen heeft de wandelaars begroet en een goede start gegeven met een appeltje voor de dorst.

Rondje Noordkop leidt door meerdere dorpen in onze gemeente. Afgelopen zondag, de startdag, ging de route door Dirkshorn. Deze donderdag loopt de groep door Sint Maarten. Zondag 20 augustus is de wandeltocht door en bij Callantsoog. Start om 10.00 uur vanaf de Jeweldijk, met een tussenstop in natuurgebied Het Zwanenwater. Donderdag 24 augustus is de wandeltocht bij Burgerbrug. De start is om 9.00 uur net buiten Eenigenburg, in de berm aan de Grootvenweg nabij Selschardijk 4. De tussenstop is bij de Zijper molens.

De wandeltochten hebben prachtige routes door de landelijke omgeving. De mensen lopen door weilanden, op dijken en met prachtige uitzichten op de dorpen rondom. Burgemeester Marjan van Kampen heeft de wandelaars welkom geheten in onze mooie omgeving. Ze wil graag dat de mensen genieten van onze prachtige gemeente. “Het kan zelfs zijn dat onze eigen inwoners hier wandelen. Samen met alle inwoners werken wij er aan dat het ook in de toekomst zo prachtig blijft in de dorpen of stad van gemeente Schagen. Met elkaar maken we Schagen een nog mooiere en fijnere plek om te wonen, te werken en te recreëren,” aldus Van Kampen. Voor onderweg gaf ze sappige appeltjes mee. De start was vanmorgen bij de boerderij aan de Valkkogerweg 31, met tussenstop bij biologische melkboerderij Pure Milk in Sint Maarten.