SCHAGEN - De video van Schagen Marktstad die op facebook is te zien, heeft tot eind vorige week 142.368 personen bereikt (64.000 weergaven). De video is door heel Nederland via facebook verspreid.

Het bericht had eind vorige week 493 likes op de Schagen Marktstad tijdlijn en 330 reacties. Op andere tijdlijnen is het inmiddels 762 keer gedeeld. Dat is hoog. Het is uitzonderlijk dat een filmpje zo zonder enige introductie of reclame zoveel keer wordt gedeeld. Het geeft aan dat mensen trots zijn op Schagen. De getallen stijgen nog.

Een greep uit de reacties:

“De Gouden Engel heet nu Wonders maar ze hebben nog steeds borreltjes!”
“Gerard Joling was daar ooit discjockey”
“Kek dorpie wel dat Schagen”
“Ik vind dat plein met die markt en kerk en zo er wel heel mooi eruit zien”
“Dat is ook het mooiste van Schagen, is vet chille plek”
“Wahaha ze doen net of het een vet coole stad is en of mensen echt zo praten”
“Haha skoftig mooi man, dit gaan we vooral niet aan andere mensen laten zien”

Dat laatste doen we juist wel. Schagen Marktstad is het merk waarin de ondernemers en inwoners van Schagen hun stad promoten. Met hulp van gemeente Schagen. Er is een krant verschenen van Schager Marktstad, waarin staat wat er allemaal te doen is de komende tijd. Over de stad Schagen verspreid zie je posters en kaarten bij de ondernemers.

Op donderdag 29 juni werd het beeldmerk gepresenteerd op de eerste Westfriese markt van het seizoen. De film over Schagen Marktstad werd toen ook vertoond bij Wonders en dus op facebook verspreid. Je kunt het zien via facebook gemeente Schagen.

Ondernemers en inwoners in Schagen hebben elkaar gevonden in de promotie van Schagen Marktstad. Er is veel energie vrijgekomen en het is mooi als de ondernemers dat vasthouden. Er wordt gewerkt aan een nader actieplan.