Waar een kleine gemeente groot in kan zijn: Maar liefst drie medewerkers zijn genomineerd voor de titel Beste ambtenaar van 2016!

Communicatieadviseur Liesbeth Koning, projectleider Maaike Ligthart en Manager Cowwi Joki Harms zijn de drie kanshebbers voor de landelijke titel. Burgemeester Marjan van Kampen steekt haar trots niet onder stoelen of banken: “Het zijn drie toppers, en daar hebben we er in Schagen nog veel meer van: werkzaam binnen én buiten de gemeente! Ik ben dan ook niet alleen blij voor deze drie kanjers, maar voor iedereen die woont of werkt in onze gemeente. Zij zetten ons toch weer even mooi op de kaart!”

Anoniem genomineerd

Door wie ze zijn genomineerd valt niet te achterhalen, maar wel de reden waarom. Die is per persoon verschillend. Het gaat zowel om persoonlijke eigenschappen als om de manier waarop zij zich inzetten in hun werk. Het zou kunnen dat ze door een inwoner of een partner-organisatie zijn genomineerd, maar de kans is groot dat de nominaties door collega’s binnen de gemeente zijn aangedragen. “De sfeer is bij ons heel positief. Medewerkers zijn betrokken bij de gemeente en bij elkaar en gunnen elkaar een plekje in de spotlight.”

Kleine gemeente tussen de ‘grote jongens’

Natuurlijk zijn er kandidaten van veel grotere gemeentes en provincies, die dus veel makkelijker aan veel stemmen kunnen komen, zegt de burgemeester.  “Maar of zij ook zo’n grote gunfactor hebben…? Ik roep iedereen op om een stem uit te brengen op een van deze drie bevlogen medewerkers. Het zou geweldig zijn als de Beste Ambtenaar van Nederland dit jaar uit ons Schagen komt”

Stemmen kan op www.publiekdenken.nl. Daar is ook voor iedere kandidaat de motivatie voor de nominatie te lezen.