HOLLANDS KROON - Acht ambitieuze vrouwen uit de gemeenten Hollands Kroon en Schagen gaan vanuit een uitkeringssituatie aan de slag bij woonzorggroep Samen.

Op donderdag 20 juli ondertekenden zij de leerarbeidsovereenkomsten. Nu zijn zij officieel bij Samen in dienst, als leerling verzorgende. Nu de intensieve stageperiode en vooropleiding is voltooid, starten de vrouwen in september met een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) opleiding voor Verzorgende IG.

Van uitkering naar opleiding en werk

Het Werkgeversservicepunt Kop van Noord-Holland en Woonzorggroep Samen vonden afgelopen voorjaar een goede oplossing voor het toenemende tekort aan goed gekwalificeerd personeel in de zorgsector. De genoemde partijen bieden een zorgarrangement, dat mensen vanuit een uitkeringssituatie nieuwe kansen op de arbeidsmarkt biedt. Na een uitgebreide proefperiode hebben de enthousiaste deelnemers ervaring opgedaan met het werken in de ouderenzorg. Deze stage hebben alle acht succesvol afgesloten.
Het gehele traject wordt gefinancierd door Woonzorggroep Samen en de gemeenten Hollands Kroon en Schagen, ondersteund door het Huis van het Werk. Zowel de scholing tijdens de proefperiode - een op maat gemaakte opleiding - als de BBL opleiding voor Verzorgende IG wordt verzorgd door het ROC Kop van Noord-Holland.