SCHAGEN - Kerst is de tijd van het jaar waarin gezelligheid en warmte centraal staat. Ook op kantoor kun je die gezellige sfeer tot leven laten komen, zodat iedereen in een feestelijke stemming komt. Van decoraties tot cadeaus: in deze blog delen wij hoe je zowel je kantoor als je collega’s in de kerstsfeer kunt brengen.Versiering
Kerst betekent natuurlijk ook sfeervolle decoratie. Om je collega’s op kantoor alvast in een goede stemming te brengen, kun je het kantoor versieren met een (kleine) kerstboom en kerstverlichting. Belangrijk hierbij is dat het niet afleidend werkt, het blijft natuurlijk een werkomgeving. Dus kies voor lampjes die niet te fel of te flitsend zijn, zodat het nog steeds een plek is waar mensen zich kunnen focussen. Om het nog persoonlijker te maken, kun je voor iedereen kerstballen bedrukken die ze in de kerstboom kunnen hangen. Doe dit in de huisstijl van je bedrijf, zodat het goed past bij de rest van de uitstraling van het kantoor. Hang, om alles af te maken, een mooie krans op de deur. Zo geef je je collega’s een warm welkom op kantoor.

Heb je meerdere ruimtes op kantoor? Denk er dan aan om ook de vergaderruimtes gezellig aan te kleden voor de feestdagen. Zo kun je in elke vergaderruimte een kleine kerstboom neerzetten, die iedereen mag versieren. Maak daarnaast gezellige hoekjes door heel het kantoor heen, waar collega’s even kunnen ontspannen en met elkaar kunnen bijkletsen. Hierdoor krijgt het kantoor een feestelijke sfeer.

Cadeaus
Bij kerst horen natuurlijk cadeaus. Om te laten zien dat je je collega’s en klanten waardeert, kun je kerst relatiegeschenken aan ze cadeau doen. Je kunt ervoor kiezen om iedereen hetzelfde te geven, maar ook kun je de cadeaus personaliseren. Op deze manier voelt iedereen zich gezien en gehoord, omdat jij weet wat zij leuk vinden en kunnen waarderen. Ook is het leuk om gepersonaliseerde kerstballen cadeau te doen aan klanten, zodat zij deze een mooi plekje kunnen geven in hun kerstboom thuis of op kantoor. Dit is een attent gebaar, en zo vergeten ze jou ook niet zomaar. Of maak een klein pakket met allemaal winterse lekkernijen, zoals chocolade en kerstkoekjes of lokale lekkernijen.

Kerstborrel
Om het jaar op een goede manier af te sluiten, kun je een kerstborrel organiseren. Dit kan bijvoorbeeld zijn op de laatste officiële werkdag voor de feestdagen. Collega’s kunnen zo op een andere manier genieten van elkaars gezelschap, en zien elkaar eens in een andere context. Met kerstmuziek zacht op de achtergrond en de fonkelende lampjes hangt er ongetwijfeld een gezellige sfeer. Vergeet hierbij natuurlijk niet om te zorgen voor de hapjes en drankjes. Kies voor hapjes die goed passen bij het kerstthema, zoals bladerdeeghapjes in de vorm van een ster en feestelijke gebakjes. En in plaats van gewone wijn, kun je kiezen om glühwein en warme chocolademelk neer te zetten. Dit is voor veel mensen typisch winter en kerst. Deze drankjes, in combinatie met de gezellige sfeer, zullen ervoor zorgen dat mensen letterlijk en figuurlijk met een warm gevoel de feestdagen in gaan.