SCHAGEN - Inwoners van Noord-Holland betalen 1 procent minder premie voor hun zorgverzekering dan de gemiddelde Nederlander. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite www.geld.nl. Noord-Hollanders betalen in 2023 gemiddeld 147,54 euro per maand. In heel Nederland is de gemiddelde premie voor de zorgverzekering 149,12 euro per maand.


Keuzes voor zorgverzekering in Noord-Holland dichtbij gemiddelde in Nederland

“In Noord-Holland betaal je dus eigenlijk nauwelijks minder”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl. “Dat komt doordat de keuzes die de inwoners van Noord-Holland maken voor hun zorgverzekering erg lijken op die van de gemiddelde Nederlander.” Zo heeft 37,2 procent van de overstappers in Noord-Holland een verhoogd eigen risico. Landelijk heeft 38,21 procent dat. 29,8 procent van de Noord-Hollanders heeft het maximale eigen risico van 885 euro. Het percentage mensen in Noord-Holland dat een aanvullende verzekering heeft is ook gelijk aan het landelijk gemiddelde, dit is beide 58,7 procent.

Overstappen van zorgverzekering populair in Noord-Holland

Uit cijfers van Vektis blijkt dat er in de provincie Noord-Holland relatief veel is overgestapt van zorgverzekering vergeleken met de andere provincies. Zorgverzekeraars veranderen elk jaar hun premies en voorwaarden. Wil jij zeker weten dat je niet te veel betaalt? Ga je zorgverzekering vergelijken op Geld.nl en kijk kritisch naar welke zorg je wilt verzekeren. Zo voorkom je dat je zorgverzekering niet meer bij je past of dat je onnodig te veel betaalt.