NEDERLAND - Met het ingaan van de wintertijd afgelopen nacht neemt de komende week ook het weer een omslag. Waar de zondag de temperatuur nog vrij zacht is voor de tijd van het jaar begint november met een stuk koelere lucht.


In de nacht naar maandag 1 november ontstaan er langs de westkust enkele buien bij een temperatuur van ongeveer acht graden. Overdag trekken er meer buien over het land en neemt de zuidwestenwind wind toe, aan de kust zelfs tot krachtig. Langs de kust wordt het niet warmer dan twaalf graden en in het zuiden maximaal veertien graden.

Dinsdag is een bewolkte dag met regelmatig kans op regenbuien. De temperatuur van 10-12 graden is normaal voor begin november.

Vanaf woensdag kunnen de nachten zelfs afkoelen tot 5 graden. De buienkans wordt iets kleiner en overdag komt de temperatuur overal maar net boven de tien graden.

Donderdag wordt een frisse dag van rond de tien graden, maar lijkt het wel droog te blijven met soms een waterig zonnetje en weinig wind.

Ook vrijdag lijkt een rustige herfstdag al trekt de westenwind iets aan. Met pakweg 11 graden blijft het waarschijnlijk opnieuw droog.

Het volgende weekend zal het ook rond de tien graden zijn en neemt de buienkans iets toe bij een matige wind uit het westen tot zuidwesten. Ook dan zal de temperatuur rond de tien graden liggen.