DEN HELDER - Nog niet iedereen van buiten de stad Den Helder is bekend met de blauwe parkeerzones. Om de pilot onder de aandacht te brengen bij toeristen en bezoekers, deelde wethouder Edwin Krijns samen met collega’s van de gemeente Den Helder op 21 juni blauwe parkeerschijven uit. Ik wil bezoekers graag gastvrij ontvangen. En dat ze niet verrast worden door het nieuwe parkeerbeleid. Daarom delen we nu op plekken waar veel bezoekers komen, de schijven uit.  

De reacties op de blauwe schijven zijn positief. “Sommige bezoekers hadden net geparkeerd en kwamen er daar achter dat ze een blauwe schijf nodig hadden. Die konden wij dan meteen geven”,  legt wethouder Krijns uit. Verder werden de schijven op de auto’s gelegd waar nog geen schijf achter het raam lag. “We willen onze gasten goed ontvangen. Als ik onze bezoekers kan helpen met een parkeerkaart, dan doe ik dat graag.” Het plan is om de kaarten zo af en toe uit te gaan delen.

Pilot parkeren In het centrum van Den Helder is eind vorig jaar gratis parkeren ingevoerd om bezoek aan de winkels en horeca in het stadshart te bevorderen. Om de doorstroom van auto’s te bevorderen zijn op 1 mei in en rond het centrum blauwe zones ingesteld. In deze zone mag overdag niet langer worden geparkeerd dan vijf uur. Het invoeren van gratis parkeren is een proef. Voor de zomer van 2018 wordt de maatregel geëvalueerd.