SCHAGEN - Inwoners van Schagerbrug maken zich zorgen over de veiligheid in de Burgemeester Hulststraat, zo lieten zij tijdens de laatste dorpsvergadering weten. Bij een calamiteit bleek dat de tankautospuit van de brandweer praktisch geen mogelijkheid heeft om de straat in te rijden, zonder schade te berokkenen aan het eigen voertuig, dat van anderen of het straatmeubilair. En ook vanuit een hoogwerker zijn niet alle woningen bereikbaar. Daar komt wat de VVD Schagen betreft verandering in.

In juni van dit jaar verzocht de VVD aan wethouder Heddes om een veilige straat te creëren. Deze liet daarop weten dat de gemeente het initiatief van de Veiligheidsregio afwacht, die in overleg moet treden met de gemeente Schagen om de situatie voor de brandweer werkbaar te maken. De VVD vindt het discutabel dat de gemeente afwijzend reageert en wil wachten op een signaal vanuit de veiligheidsregio, terwijl inwoners, brandweer en raadsleden aangeven dat hier sprake is van een zorgelijke situatie. Jonne van de Beek: “Als er morgen iets gebeurt, hoe wil de wethouder dan aan inwoners uitleggen dat de brandweer niet snel genoeg ter plaatse kon zijn?”

De VVD vindt veiligheid op straat belangrijk. Elke straat in de hele gemeente Schagen moet altijd vrij toegankelijk zijn voor alle hulpdiensten. De Schager partij heeft nogmaals aan de wethouder gevraagd om zich in de situatie te verdiepen en mogelijk op eigen initiatief en in overleg met de bewoners maatregelen te nemen.