SCHAGEN - De politie in Schagen waarschuwt inwoners van de gemeente voor de malafide praktijken van zogeheten travellers. Waar deze rondreizende 'klusjesmannen' voorheen astronomische bedragen rekenden voor onder meer reparaties aan dakgoten, proberen ze nu asfalt voor de oprit te verkopen.

Meerdere inwoners hebben inmiddels melding gemaakt van de asfaltverkopende oplichters, schrijft de politie Schagen op Facebook. "Het aanbieden van hun diensten gebeurt in sommige gevallen op dusdanig agressieve wijze dat men niet durft te weigeren."

Lees ook: Groep 'malafide klusjesmannen' weggestuurd uit Heiloo

Bovendien is de kwaliteit van het werk vaak ondermaats en krijgen klanten regelmatig een hogere rekening gepresenteerd dan het bedrag dat met hen is afgesproken.

Campings
De travellers rijden vaak rond in busjes met Britse of Ierse kentekenplaten en overnachten op campings. Hoewel ze erom bekendstaan hun klanten te duperen, zijn hun praktijken niet per se illegaal.

"Wij adviseren om op geen enkele wijze met hen in zee te gaan", benadrukt de politie. Wie denkt de travellers te zien, wordt gevraagd het kenteken van hun voertuig te noteren.

Lees ook: Politie opent jacht op rondtrekkende oplichters: "Ze zijn gewetenloos"

Hoe de travellers aan het door hen aangeboden asfalt komen, is niet bekend. Wel hebben getuigen onder meer een vrachtauto met Brits kenteken bij asfaltfabriek Ooms aan de Langeloop gespot, zo blijkt uit een post op Je bent Schagernees als... .