SCHAGEN - Afgelopen weekend was het eerste weekend dat Unsolved Mystery, een online escape room event werd gespeeld. Het was een ongekend succes voor de bedenkers. Ongeveer 1.000 personen verdeeld over meer dan 270 teams hebben er meegedaan op zaterdag 25 en zondag 26 april.

Unsolved Mystery is een online escape game die je gedurende twee tot vier uur meesleept in een goed verhaal omtrent de ontvoering van een vrouw, genaamd Wendy. Net als in een escape room volg je met je team het verhaal, los je puzzels op en kom je steeds een stukje dichterbij de ontknoping. Met natuurlijk een aantal verrassende wendingen onderweg!

Afgelopen weekend was erg spannend voor de ontwikkelaars van het spel. Hoe zouden de reacties zijn. “Ze waren louter positief” vertelt Lisanne Kuilman. “Echt overweldigend hoeveel reacties we binnen hebben gekregen”. De leukste reacties? Eén team zette op Facebook: “nooit verwacht dat een online escape zo spannend kon zijn, echt geweldig gedaan”. En weer een ander stuurde ons een privé berichtje met ’t volgende. ’t Was echt leuk en uitdagend om te doen, ook al gingen we ruim over de verwachte tijd heen. Ouderwets laat naar bed, dat was al een mooie tijd niet gebeurd. We zullen onze ervaringen zeker delen en anderen enthousiast maken. Wij doen graag weer mee bij het volgende avontuur! “ Dat is toch fantastisch?! Daar doen we het voor.

Veel spelers kijken uit naar een nieuw avontuur en die gaat er komen hoor. We zijn alweer druk aan het schrijven. Kon je afgelopen weekend niet meedoen? Niet getreurd, de inschrijvingen voor de volgende twee data staan open: vrijdag 8 en zaterdag 9 mei kan er weer gespeeld worden door teams. Vanuit je eigen huis en/of op afstand met vrienden, collega’s of familie. Wil je meer weten? Kijk dan op www.unsolvedmystery.nl.