SCHAGEN - Wist u dat het grootste aaneengesloten bloembollengebied van de wereld in de Kop van Noord-Holland ligt?

Waar vindt u nog een prachtig, met bloembollenvelden gekleurd uitzicht met de duinen als horizon? De dertiende editie van het voorjaarsevenement Bloeiend Zijpe is ook komend voorjaar weer te zien en te beleven in de tuin van Schagen. Vanvrijdag 6 april tot en met zondag 6 mei 2018 worden er diverse activiteiten georganiseerd rondom de prachtige bloemenvelden die Noord-Holland rijk is.

De stichting Bloeiend Zijpe zet zich met behulp van meer dan 200 vrijwilligers in om de polder Zijpe, gemeente Schagen, als mooiste Bollenstreek van Nederland op de kaart te zetten en iedereen hiermee op een laagdrempelige, pure manier mee kennis te laten maken. Eens per jaar stellen de bloembollentelers hun landerijen open voor de nieuwsgierige burger en kan de burger wandelen en fietsen dwars door de bloeiende velden.

Een kleine verandering in het bestuur van Bloeiend Zijpe en twee nieuwe activiteiten rijker gaat dit weer een prachtig voorjaar worden. Een nieuwe voorzitter, Monique Alberts en een nieuwe organisator, Gerda van der Vegt, voor de kunstexpositie. Een echte Tulpencross op de bloeiende velden en de schrijvers in spé kunnen hun best doen met creatief schrijven in de prachtige omgeving van Molen de Hoop.

Sportief

Een fietstocht op zondag 22 april, Tulpencross op zaterdag 28 april en een wandeltocht, vijf verschillende afstanden op zondag 29 april. Deze sportieve activiteiten zijn in de bloeiende bloembollenvelden.

De fietstocht gaat zo dicht mogelijk langs en met etappes door de vele bloeiende velden, een kleurige tocht van ongeveer 40 km .

Een nieuwe activiteit is de Tulpencross, een recreatieve hardlooproute van 7,5 km gaat grotendeels over de kopeindes van de tulpenvelden.

Bijna geen asfalt, ruim 90% van de wandeltocht gaat over het boerenbollenland van de kwekers. De wandelaars komen op plekjes waar normaal gesproken nooit gewandeld kan en mag worden! Er worden speciale bruggen aangelegd, om verschillende bloemenvelden te verbinden. Een unieke wandeltocht die maar één keer per jaar gelopen kan worden!

Creatief

Hobbyisten onder ons kunnen zich uitleven tijdens de twee nieuwe creatieve schrijfworkshops op 13 – 24 april of tijdens één van de drie workshops fotografie, op de zaterdagen 14-21-28 april. We hebben weer super mooie locaties voor beide workshops. De creatieve schrijven workshop

wordt gegeven in de Molen de Hoop en de fotoworkshop wordt gegeven, in een nog uit te zoeken bloeiend tulpenveld.

Kunstexpositie

De kleurrijke kunstexpositie is dagelijks gratis te bezoeken. De jaarlijkse kunstexpositie in het bedrijfspand BolleNoord in ’t Zand is een belangrijk onderdeel van Bloeiend Zijpe. Wat valt er allemaal te verzinnen met het thema van de bollenvelden; veel! Kom maar eens kijken naar de nieuwe en oude bekenden onder de kunstenaars die daar gaan exposeren. Een klein tipje van de sluier; foto’s, prachtig glaswerk, en schilderijen, staan en hangen er van 6 april t/m 6 mei.

Minder validen en ouderen

Deze doelgroep moet natuurlijk ook de bloeiende bloembollenvelden van heel dichtbij kunnen bewonderen en beleven. Daarom rijdt de Bloembollen Boemel dwars door de velden! In samenwerking met Land van Fluwel rijdt de Bloembollenboemel vanaf hun terrein, met gids. In deze Boemel kunnen rolstoelen vervoerd worden. Maak even een reservering als u mee wilt gaan. Een prachtige bloembolbeleving voor de minder mobiele mensen in de maatschappij

Agenda:

  • Kunstexpositie dagelijks van 6 april tot 6 mei 2018
  • Bloembollenboemel (geschikt voor minder validen en ouderen) dagelijks van 6 april tot 6 mei 2018
  • Creatieve schrijfworkshop 13 en 24 april 2018
  • Fotoworkshop, fotograferen in de tulpenvelden 14-21-28 april 2018
  • Fietsroute (met etappes dwars over fleurige velden) zondag 22 april 2018*
  • Tulpencross, over de kopeindes van de tulpenvelden zaterdag 28 april 2018*
  • Wandeltocht,krikras tussen de bloeiende velden zondag 29 april 2018*

*Let op: Dit zijn voorlopige data. Afhankelijk van de stand van de bloei kunnen deze nog wijzigen. Definitieve datum wordt 6 april bekend gemaakt.