SCHAGEN - In de periode van 3 tot 21 juli wordt de nieuwe weg tussen Warmenhuizen en Tuitjenhorn met een kruising aangesloten op de Veilingweg. De nieuwe weg, ook wel de Ontbrekende Schakel genoemd, is de oost-west verbinding tussen de Dergmeerweg en de Veilingweg.

In deze periode wordt de Veilingweg tussen Heemtweg en Delfweg afgesloten voor alle verkeer. Ook fietsers en voetgangers kunnen hier niet meer passeren. Omleidingsroutes worden met borden aangegeven.

Nieuwe weg ontlast

Door de aanleg van de nieuwe route worden de Kalverdijk en vooral de Koorndijk ontlast van het vele verkeer dat er nu nog overheen rijdt. De Kalverdijk en de Koorndijk worden in de toekomst ingericht als 30 km gebied. Het doorgaande verkeer gaat hierdoor nog meer gebruik maken van deze “ontbrekende schakel”.

De provincie Noord-Holland verleent subsidie aan de gemeente voor de aanleg van de Ontbrekende Schakel. De werkzaamheden worden uitgevoerd door het aannemingsbedrijf Dekker B.V. bouw en infra uit Warmenhuizen. Als de aanleg van de weg is voltooid, volgt een officiële opening en de in gebruik name van de weg.