NOORD-HOLLAND - De storing aan het computersysteem van Noordwest Ziekenhuisgroep is verholpen. Dat meldt het ziekenhuis vanmiddag. Aan het einde van de ochtend is het systeem getest en dat "lijkt weer goed te werken".

"We verwachten het middagprogramma te kunnen starten", aldus de woordvoerder tegen NH Nieuws. Patiënten die vanmiddag een afspraak hebben staan bij de ziekenhuizen, worden wel aangeraden om van tevoren te bellen. "Zo komen ze niet voor een onaangename verrassing te staan als de afspraak toch niet doorgaat."

Spoedoperaties die niet kunnen doorgaan in de getroffen ziekenhuizen, worden via de meldkamer verdeeld naar andere ziekenhuizen in de regio. "We staan in goed contact met de omgeving en wij vangen dit soort situaties altijd voor elkaar op", legt de woordvoerder uit.

Door een storing aan het computersysteem konden operaties en geplande afspraken vanochtend niet doorgaan. Daardoor moesten patiënten urenlang op hun operatie wachten of werden ze zelfs helemaal afgeblazen. Spoedeisende hulpen in de regio zijn ook moeilijk bereikbaar door de computerstoring.