SCHAGEN - Tijdens internationale vrouwendag op 8 maart is in het filmhuis in Alkmaar de aftrap gegeven voor Kracht on Tour Noord-Holland Noord 2017. Kracht on Tour is gericht op het bevorderen van economische zelfstandigheid van vrouwen en wordt in deze regio georganiseerd door RPAnhn.

De aftrap voor Kracht on Tour 2017 werd gedaan door Elly Konijn, voorzitter RPAnhn en wethouder Alkmaar (D66), tijdens een inspiratiecafé van vrouwennetwerk WomanLink. Na een inspirerend relaas van voormalig wereldkampioen kickboksen Saskia van Rijswijk en een debat over de arbeidskansen van vrouwen anno 2017, gaf wethouder Konijn het startschot voor Kracht on Tour 2017. Elly Konijn: ‘’Kracht on Tour was vorig jaar in Alkmaar een groot succes, met ruim 250 deelnemende vrouwen en bijna vijftig bedrijven en organisaties uit Noord-Holland Noord die belangeloos wilden meewerken. Daarom organiseert RPAnhn dit jaar zelfs drie bijeenkomsten, verspreid over de regio, om nog meer vrouwen te stimuleren hun talenten te ontdekken en te verzilveren.” De bijeenkomsten vinden allemaal plaats in de Maand van het Werk in oktober. Voorafgaand aan de bijeenkomsten worden verschillende deals gesloten met bedrijven en organisaties uit de regio die de positie van vrouwen moeten verbeteren.

Over Kracht on Tour

Kracht on Tour is een initiatief van het ministerie van OC&W. De afgelopen jaren zijn er door het hele land Kracht on Tour-bijeenkomsten georganiseerd. Vorig jaar verzorgde RPAnhn er ook al één, op 6 oktober in de Vue bioscoop in Alkmaar. Met zo’n 250 deelnemers was die bijeenkomst een groot succes. Ook waren die dag bedrijven en organisaties aanwezig die onder meer vacatures, stages en trainingen aanboden om de vrouwen zo te helpen stappen te zetten richting economische zelfstandigheid. Omdat in 2016 voornamelijk vrouwen uit de regio Alkmaar zijn bereikt, organiseert RPAnhn nu ook bijeenkomsten in West-Friesland en de Kop van Noord-Holland.